Екологічний цукор Болотова у складі нашого варення
За виробництві цукру за звичайної технології використовуються дезінфектори: формалін, хлорне вапно, отрути аминной групи (вазін, амбизоль, а також комбінації з вище перерахованих речовин), перекис водню та інші. Дезінфектори використовуються для знищення мікрофлори у цукрових розчинах, для дезінфекції води, що надходить на виробництво. Токсична дія отруйних речовин обумовлено реакціями з'єднання токсинів з органічними молекулами з утворенням комплексного речовини більш токсичного, ніж вихідне. Приміром, хлорне вапно або хлорка (CaCl2О) при взаємодії у воді з молекулою амінів утворюють Діоксини. Токсичність Діоксину вище токсичність хлору в 107 разів, у 67 разів вище токсичність Ціаністого калію і в 500 разів вище щурячої отрути - Стрихніну. Формальдегід є мутагеном, канцерогеном і заборонений до застосування в контакті з харчовими продуктами. Тому наші цукрозаводчики щорічно отримують тимчасові дозволи на використання цих речовин у харчовій промисловості. При контакті з сахарозою до 11% її з'єднується з формальдегідом, і частина цього з'єднання залишається в цукрі.
При упарюванні для зменшення накипу в цукровий сироп додають антинакипины (комплексони типу Антипрекс). Молекула комплексона захоплює іон кальцію, магнію і т. д., нейтралізуючи його позитивний заряд. В результаті ця молекула не прилипає до поверхні нагрівання, а залишається в розчині і накопичується в цукрі та патоці. І з цукром попадає до нас в організм. В організмі людини комплексон без труднощів потрапляє в кров і акумулюється в самих тоненьких капілярах. При звуженні судини капіляра вірогідність закупорки його різко зростає (тромбоутворення). Наслідки тромбозу в організмі людини, особливо в мозку людини, загальновідомі - інсульт. Крім цього, для зменшення поверхневого натягу в'язких розчинів використовується ПАР (миючі засоби - тринатрійфосфат). Для зменшення піни використовуються також піногасники, флокулянти-речовини, що збільшують осадження зважених частинок.
У виробництві цукру за технологією академіка Б. В. Болотова використовується комплекс заходів, що дозволяє повністю виключити застосування хімічних речовин при виробництві цукру та, як наслідок цього, повна відсутність цих речовин у кінцевому продукті. Цей цукор вже завоював свого споживача. За висновком групової лабораторії процентний вміст сахарози в цьому цукрі вище стандарту, а за висновком незалежної Московської лабораторії цей цукор став одним з кращих, представлених на випробування аналогічних продуктів. Залишкові хімічні речовини змінюють смакові відчуття цукру.
Сахароза в організмі розщеплюється на глюкозу і фруктозу. Глюкоза перетворюється в глікоген - основа енергетичного живлення кожної клітини нашого організму. "Білою смертю " її зробили наші промисловці, які в гонитві за економічними показниками втратили екологічний сенс своєї роботи.
Задайте собі питання: Кидаємо ми собі в склянку з чаєм пральний порошок, Доместос, Комет або формалін, використовується для консервації трупів?
На жаль Україна імпортує 5% цукру, що виробляється без застосування вище перерахованих речовин і цей цукор, закуповується тільки на дитяче харчування і виробництво деяких медичних препаратів.